Voor optimaal sporten zonder klachten aan uw voeten, enkels of knieƫn

Sporten is belangrijk voor u. Deskundig sportschoenadvies en eventuele sportschoenaanpassingen kunnen sportblessures voorkomen of verhelpen. Dit verhoogt het sportplezier en verbetert uw prestaties. Veel voorkomende klachten bij het sporten zijn:

 • Hielpijn
 • Achillespeesklachten
 • Verzwikking
 • Voorvoetklachten
 • Lnieklachten
 • Scheenbeenklachten

Wat kunt u van een behandeling verwachten? En door wie?

Ter voorkoming van, bij beginnende, en nog niet al te complexe blessures kunt u goed naar een voetkundig sportadviseur. Deze professional weet alles over de belasting van de voet bij sport en sportschoenen, en is vaak werkzaam in een sportspeciaalzaak.

Bij complexere klachten of als het ernaar uitziet dat u beter geholpen bent met een sportinlegzool op maat, kunt u ook naar een register podoloog met de aantekening sport. Deze professional heeft zich gespecialiseerd in sportpodologie, hij maakt gebruik van videobeelden om uw looppatroon en bewegingen te analyseren. Dit gebeurt op blote voeten maar ook als u uw sportschoenen aan heeft. Neem daarom uw sportkleding en sportschoenen mee. Na intake en onderzoek krijgt u een weloverwogen advies over schoeisel, oefeningen en eventuele hulpmiddelen, zoals een inlegzool.

Vergoedingen

De behandeling wordt in uitzonderlijke gevallen vergoed. Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

Check uw vergoeding

Vind een erkend voetkundig sportadviseur

De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop en vind een voetkundig sportadviseur bij u in de buurt!

Vind een sportadviseur

Veelgestelde vragen

Als beroepsorganisatie krijgen veel vragen over podologie en erkende podologen. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk alle vragen

 • Wat is een register podoloog?

  De register podoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding en helpt u om klachtenvrij te lopen, sporten, bewegen en werken. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de register podoloog.

  Over de register podoloog

 • Hoe vind ik een erkende podoloog in de buurt?

  Via onze specialistenzoeker vindt u gemakkelijk een erkende podoloog bij u in de omgeving. Klik op onderstaande knop om gebruik te maken van de specialistenzoeker!

  Naar specialistenzoeker

 • Welke behandelingen worden vergoed?

  De meeste behandelingen van onze erkende register podologen en podoposturaal therapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering! Klik op de onderstaande knop om de vergoedingenwijzer te gebruiken.

  Check uw vergoeding

 • Wat is een podoposturaal therapeut?

  De podoposturaal therapeut is een specialist waarbij u terecht kunt wanneer u pijn hebt in uw rug, nek, voet of andere gewrichten of spieren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de podoposturaal therapeut.

  Over de podoposturaal therapeut

 • Wat is een voetkundig (sport)adviseur?

  Voetkundig adviseur

  De voetkundig adviseur is een specialist in schoenadvies. Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat voetklachten worden voorkomen of verminderen. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig adviseur.

  Over de voetkundig adviseur

  Voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig sportadviseur.

  Over de voetkundig sportadviseur

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres