Ook voet-houdingsspecialist worden?

Gaat u graag met mensen om en voelt u zich aangetrokken tot een beroep in de paramedische voetzorg? Dan is een deeltijdopleiding bij de Academie voor Podologie een goede keus. De Academie voor Podologie is een kennisinstelling met als specialisme de voet. Zij verzorgen deeltijdopleidingen tot voetkundig adviseur, podoloog, register podoloog, sportpodoloog, registersportpodoloog, zorgschoenspecialist en podoposturaal therapeut.

Studenten worden in deeltijd opgeleid in de vorm van blended learning. De opleidingen worden gefaseerd in modules aangeboden in een combinatie van praktijk gericht contactonderwijs en een online leeromgeving, e-learning. De docenten zijn professionals die hun sporen verdiend hebben door hun bijdragen aan onderzoek en kennisvermeerdering in de (para)medische voetenbranche. Zij hebben veelal zelf een praktijk als voetzorgverlener en kunnen hierdoor goed de link naar de praktijk leggen.

Deeltijdopleidingen

De opleiding tot register podoloog duurt vier jaar in deeltijd. De opleiding aan de Academie voor Podologie is op NLQF/EQF niveau 6 ingeschaald, eeen niveau te vergelijken is met het werk- en denkniveau van een bachelor op niveau 6. Ook de Stichting Hoger Onderwijs Nederland (CPION) stelde het HBO-niveau van de opleiding aan de Academie voor Podologie vast. Dit betekent dat de opleiding een registeropleiding is en dat studenten na het afronden van de opleiding het officiƫle diploma van Stichting Hoger Onderwijs ontvangen. Meer informatie over de erkenning vindt u hier.

Na inschrijving in het landelijk beroepsregister van Stichting LOOP en het Kwaliteitsregister bij KABIZ mag iemand zich register podoloog noemen.

Voor register podologen en podotherapeuten is de tweejarig post-hbo-opleiding tot podoposturaal therapeut een interessante specialisatie. Fysiotherapeuten kunnen het versnelde opleidingstraject van twee jaar tot register podoloog volgen. Door hun kennis en ervaring is het mogelijk om deze opleiding in een verkort traject aan te bieden.Ook verzorgt de AvP diverse bij- en nascholingen.

Goede vooruitzichten

De paramedische voetzorg door (register)podologen en podoposturaal therapeuten wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed. Register podologen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP en zijn daarmee bevoegd om hun behandelingen te declareren. Er is altijd behoefte aan zorg en op dit moment nog een groot tekort aan voetspecialisten.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de opleidingen aan de Academie voor Podologie. Klik dan op onderstaande knop!

Naar website AvP

Actueel

Benieuwd naar actualiteiten in de erkende podologie en paramedische voetzorg? Blijf op de hoogte en lees de laatste actualiteiten!

Bekijk alle actualiteiten

 • Nieuw bestuurslid voor LOOP

  arrow_right
 • Basisverzekerde preventieve voetzorg

  arrow_right
 • Jaarcongres podologie 2023

  arrow_right
 • Jaarcongres Podologie & PodoExpo 2023

  arrow_right

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres