04 maart 2024

Nieuw bestuurslid voor LOOP

Jan Willem Kramer is benoemd tot bestuurslid van Stichting LOOP met focus op Kwaliteit, Veiligheid en Educatie per 1 februari 2024.

19 december 2023

Basisverzekerde preventieve voetzorg

Ontdek hoe de basisverzekering preventieve voetzorg biedt voor risicovoeten door chronische ziekten, met behandeling en vergoeding door register podologen.

09 december 2023

Jaarcongres podologie 2023

Overzicht van het Jaarcongres Podologie 2023 met focus op voetzorg, echografie, dermatologie en toekomstige zorguitdagingen.

01 juni 2023

Jaarcongres Podologie & PodoExpo 2023

Met veel plezier nodigen wij iedereen met interesse in voetzorg uit voor deelname aan ons Jaarcongres Podologie & PodoExpo op 6 november 2023.

16 maart 2023

Plants for joints: de invloed van lifestyle op reuma

Op het jaarcongres ‘Samen komen we verder’ van LOOP sprak de arts Carlijn Wagenaar over de invloed van voeding en bewegen op reumatische aandoeningen.

28 februari 2023

Nieuwe penningmeester voor LOOP

Eric Wonink neemt afscheid als penningmeester, gezien zijn bestuurstermijn er op zit. Graag verwelkomen wij Nicole Drenth als nieuwe penningmeester!

21 december 2022

Uitbreiding basisverzekerde voetzorg biedt kansen

LOOP is de beroepsorganisatie voor voet- en houdingszorg. Marianne Lensink vertelt in het tijdschrift Voetvak over de ontwikkelingen in de branche.

27 mei 2021

Interview LOOP in Podopost

'De toename van voetproblemen liegt er niet om, dat moet tot alle partijen doordringen' aldus Marianne Lensink, voorzitter van Stichting LOOP.

04 maart 2021

Academie voor Podologie ingeschaald op NLQF6

Voor patiënten is goede kwaliteit (voet)zorg van groot belang. Aantoonbare kwaliteit begint met een aantoonbare goede opleiding.

Veelgestelde vragen

Als beroepsorganisatie krijgen veel vragen over podologie en erkende podologen. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk alle vragen

 • Wat is een register podoloog?

  De register podoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding en helpt u om klachtenvrij te lopen, sporten, bewegen en werken. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de register podoloog.

  Over de register podoloog

 • Hoe vind ik een erkende podoloog in de buurt?

  Via onze specialistenzoeker vindt u gemakkelijk een erkende podoloog bij u in de omgeving. Klik op onderstaande knop om gebruik te maken van de specialistenzoeker!

  Naar specialistenzoeker

 • Welke behandelingen worden vergoed?

  De meeste behandelingen van onze erkende register podologen en podoposturaal therapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering! Klik op de onderstaande knop om de vergoedingenwijzer te gebruiken.

  Check uw vergoeding

 • Wat is een podoposturaal therapeut?

  De podoposturaal therapeut is een specialist waarbij u terecht kunt wanneer u pijn hebt in uw rug, nek, voet of andere gewrichten of spieren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de podoposturaal therapeut.

  Over de podoposturaal therapeut

 • Wat is een voetkundig (sport)adviseur?

  Voetkundig adviseur

  De voetkundig adviseur is een specialist in schoenadvies. Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat voetklachten worden voorkomen of verminderen. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig adviseur.

  Over de voetkundig adviseur

  Voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig sportadviseur.

  Over de voetkundig sportadviseur

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres