Unieke kracht van het NOC*NSF en de topsport podologie

Podologie kan een grote toegevoegde waarde hebben voor sporters en topsporters. Een register podoloog houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van voet- en loopproblemen. Er zijn veel topsporters die te maken hebben met problemen die ervoor kunnen zorgen dat ze blessure gevoelig zijn. Ze vragen het uiterste van hun lichaam tijdens trainingen en wedstrijden. Dat vereist van het medische team een flexibele aanpak voor deze topsporters. In topsport gespecialiseerde register podologen richten zich op zeer specifieke sporten. Zo zijn er register podologen die zich richten op:

 • Atletiek
 • Balsporten
 • Paardensport
 • Rugby
 • Schaatsen
 • Turnen
 • Wielersport
 • Wintersporten
 • Zwemmen

NOC*NSF topsport podoloog

Topsport podologen hebben het gereedschap om de topsporter tot optimale prestaties te kunnen laten komen. Dit kan gaan om schoenadaptaties, aanpassingen aan de zoolstijfheid of afrol bevordering in de sportschoenen.

De kracht van dit netwerk

De kracht van sport is ongrijpbaar. Sport is een grote verbindende factor waarbij bonden en verenigingen samenwerken, ook met het netwerk voor register podologen in de topsport. De mensen rondom de sporter moeten stuk voor stuk de besten in hun vakgebied zijn. Alleen de besten kunnen jou naar de top begeleiden!

De topsport podologen zijn register podologen met een affiniteit voor een specifieke sport. Zij hebben uitgebreide aanvullende opleidingen gevolgd en zijn hoog opgeleide vakmensen met passie voor hun vak. Zij hebben het gereedschap om de topsporter tot optimale prestaties te kunnen laten komen. Dit kan gaan om schoenadaptaties, aanpassingen aan de zoolstijfheid of afrol bevordering in de sportschoenen. Het optimaliseren van het interieur van de schoen kan leiden tot een betere afzet, meer stabiliteit of tot het beter kunnen gebruiken van explosieve kracht voor de prestatie. Soms wil je de gespecialiseerde topsport podoloog aan het werk zetten om prestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen.

Voeten en houding

Een aantal topsportteams maken al gebruik van de topsport podologen om hun voet en enkel conditie en prestaties te optimaliseren. Dit Netwerk Topsport Podologie van TeamNL en NOC*NSF geeft de topsporter de gelegenheid gebruik te maken van de best presterende topsport podologen binnen hun eigen sport. Er zijn verbluffende resultaten geboekt waarbij een toename in het geleverde vermogen en de snelheid gemeten is. De houding van de topsporter in relatie tot de biomechanische posities van de voetgewrichten en de enkel vormen het gereedschap van deze super gespecialiseerde topsport podologen.

Aangesloten topsport podologen

Onze topsport podologen in dit netwerk zijn:

Klik op de onderstaande knop voor een lijst van topsport- en internationale wedstrijdsportdisciplines van 2021 - 2024.

Bekijk de lijst

Veelgestelde vragen

Als beroepsorganisatie krijgen veel vragen over podologie en erkende podologen. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk alle vragen

 • Wat is een register podoloog?

  De register podoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding en helpt u om klachtenvrij te lopen, sporten, bewegen en werken. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de register podoloog.

  Over de register podoloog

 • Hoe vind ik een erkende podoloog in de buurt?

  Via onze specialistenzoeker vindt u gemakkelijk een erkende podoloog bij u in de omgeving. Klik op onderstaande knop om gebruik te maken van de specialistenzoeker!

  Naar specialistenzoeker

 • Welke behandelingen worden vergoed?

  De meeste behandelingen van onze erkende register podologen en podoposturaal therapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering! Klik op de onderstaande knop om de vergoedingenwijzer te gebruiken.

  Check uw vergoeding

 • Wat is een podoposturaal therapeut?

  De podoposturaal therapeut is een specialist waarbij u terecht kunt wanneer u pijn hebt in uw rug, nek, voet of andere gewrichten of spieren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de podoposturaal therapeut.

  Over de podoposturaal therapeut

 • Wat is een voetkundig (sport)adviseur?

  Voetkundig adviseur

  De voetkundig adviseur is een specialist in schoenadvies. Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat voetklachten worden voorkomen of verminderen. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig adviseur.

  Over de voetkundig adviseur

  Voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig sportadviseur.

  Over de voetkundig sportadviseur

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres