Goed passende schoenen

Goed passende schoenen, lekker kunnen lopen zonder pijn en schoenen die passen bij de gelegenheid. Belangrijke afwegingen bij de aanschaf van schoenen. Vaak wordt alleen gekeken naar model, prijs en kleur. Maar eigenlijk is het meest belangrijk dat schoenen goed bij uw voeten passen, dat een eventuele inlegzool goed in de schoen past en dat de schoen de werking van deze zool versterkt.

Waar let u op bij het aanschaffen van nieuwe schoenen? Laat u zich wel eens adviseren? De voetkundig adviseur kan u heel goed adviseren en kijkt hierbij naar de vorm van uw voeten en uw wensen/behoeften. Veel voetkundig adviseurs zijn werkzaam als pedicure of werkzaam in een schoenspeciaalzaak.

Zijn uw klachten en vragen meer complex? Dan kunt u ook een afspraak maken met een register podoloog. Hij kijkt wat u nodig heeft om uw klachten te verminderen. Dit kan een op maat gemaakte inlegzool, voetentraining en/of een aanpassing van de schoen zijn.

De podoposturaal therapeut behandelt vooral klachten die gerelateerd zijn aan uw houding en gebruikt uw voeten om deze klachten te behandelen. Ook deze therapeut weet alles over schoenen en zal in zijn behandeling altijd vragen uw veelgedragen schoenen mee te nemen, de inlegzool die deze therapeut vervaardigd moet goed passen in uw schoenen.

Vind een erkend voetkundig adviseur

De voetkundig adviseur heeft een opleiding aan de Academie voor Podologie gevolgd. Vaak zijn voetkundig adviseurs werkzaam als pedicure of als verkoper in een schoenspeciaalzaak.

Klik op de onderstaande knop en vind een erkend voetkundig adviseur bij u in de omgeving!

Voetkundig adviseur zoeken

Veelgestelde vragen

Als beroepsorganisatie krijgen veel vragen over podologie en erkende podologen. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk alle vragen

 • Wat is een register podoloog?

  De register podoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding en helpt u om klachtenvrij te lopen, sporten, bewegen en werken. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de register podoloog.

  Over de register podoloog

 • Hoe vind ik een erkende podoloog in de buurt?

  Via onze specialistenzoeker vindt u gemakkelijk een erkende podoloog bij u in de omgeving. Klik op onderstaande knop om gebruik te maken van de specialistenzoeker!

  Naar specialistenzoeker

 • Welke behandelingen worden vergoed?

  De meeste behandelingen van onze erkende register podologen en podoposturaal therapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering! Klik op de onderstaande knop om de vergoedingenwijzer te gebruiken.

  Check uw vergoeding

 • Wat is een podoposturaal therapeut?

  De podoposturaal therapeut is een specialist waarbij u terecht kunt wanneer u pijn hebt in uw rug, nek, voet of andere gewrichten of spieren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de podoposturaal therapeut.

  Over de podoposturaal therapeut

 • Wat is een voetkundig (sport)adviseur?

  Voetkundig adviseur

  De voetkundig adviseur is een specialist in schoenadvies. Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat voetklachten worden voorkomen of verminderen. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig adviseur.

  Over de voetkundig adviseur

  Voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig sportadviseur.

  Over de voetkundig sportadviseur

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres