Voetzorg in het voetlicht

Marianne Lensink, Msc - voorzitter van Stichting LOOP - is in 2021 geïnterviewd door Podopost (nummer 4 van 2021).

Zij benadrukt het belang om de voetzorg meer onder de aandacht te brengen. In het interview pleit zij ervoor – op basis van overtuigende getallen – voetzorg beter voor het voetlicht te brengen. Zeker op het gebied van preventie kan voetzorg namelijk ernstiger ziektebeelden voorkomen bij de groeiende groepen mensen die last hebben van bijvoorbeeld reuma, diabetes, artrose of klachten die ouderdom met zich meebrengt.

Jaarlijkse preventieve voetscreening voor deze mensen - zoals in Engeland bijvoorbeeld normaal is - leidt volgens internationale onderzoeken tot 28% minder uitgaven aan pijnmedicatie en 36% minder kans op vallen. Voetproblemen verhogen de kans op vallen met 62%. Dit is nog maar beperkt bekend bij zorgaanbieders en beleidsmakers in Nederland.

Voetzorg in het voetlicht brengen is daarom van groot belang en niet voor niets het thema van ons Jaarcongres van 8 november 2021.

Het volledige interview in Podopost kunt u zonder abonnement op onze website lezen: download de PDF (6,3 Mb)

Interview LOOP in Podopost

Marianne Lensink, voorzitter van Stichting LOOP - op de cover van Podopost.

Veelgestelde vragen

Als beroepsorganisatie krijgen veel vragen over podologie en erkende podologen. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk alle vragen

 • Wat is een register podoloog?

  De register podoloog is een specialist op gebied van voetproblemen en lichaamshouding en helpt u om klachtenvrij te lopen, sporten, bewegen en werken. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de register podoloog.

  Over de register podoloog

 • Hoe vind ik een erkende podoloog in de buurt?

  Via onze specialistenzoeker vindt u gemakkelijk een erkende podoloog bij u in de omgeving. Klik op onderstaande knop om gebruik te maken van de specialistenzoeker!

  Naar specialistenzoeker

 • Welke behandelingen worden vergoed?

  De meeste behandelingen van onze erkende register podologen en podoposturaal therapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering! Klik op de onderstaande knop om de vergoedingenwijzer te gebruiken.

  Check uw vergoeding

 • Wat is een podoposturaal therapeut?

  De podoposturaal therapeut is een specialist waarbij u terecht kunt wanneer u pijn hebt in uw rug, nek, voet of andere gewrichten of spieren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de podoposturaal therapeut.

  Over de podoposturaal therapeut

 • Wat is een voetkundig (sport)adviseur?

  Voetkundig adviseur

  De voetkundig adviseur is een specialist in schoenadvies. Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat voetklachten worden voorkomen of verminderen. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig adviseur.

  Over de voetkundig adviseur

  Voetkundig sportadviseur

  De voetkundig sportadviseur is een specialist in sportadvies. Goed advies kan blessures en overbelasting helpen voorkomen en sportprestaties verbeteren. Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de voetkundig sportadviseur.

  Over de voetkundig sportadviseur

Contactgegevens

Adres

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht
Nederland

Telefoon

E-mailadres